ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Το τυρί αποτελεί βασικό διατροφικό στοιχείο για τους ΄Ελληνες.

Οι κλιματολογικές συνθήκες τα οικόσιτα ζώα που τα ελληνικά νοικοκυριά διατηρούσαν στους χώρους τους, η ακριβή ζωική πρωτείνη αφ ενός και η ανάγκη για λήψη πρωτεινών σαναπαραίτητο κομμάτι της διατροφής τους έφεραν τους Έλληνες στην πρώτη θέση κατανάλωσης τυριού μέσα στην Ευρώπη τρώγοντας τυρί καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και συνοδεύοντας με αυτό σχεδόν πάντα το κύριο γεύμα της ημέρας.
Ακόμα και χώρες με το ίδιο κλίμα δεν ανέπτυξαν σε τέτοιο βαθμό την οικιακή τυροκομία και την κατανάλωση.

Στην Γαλλία π.χ αποτελεί το πρώτο βήμα του επιδορπίου.
Στην Ιταλία το τυρί μπορεί να σερβισθεί ως ορεκτικό, όμως δεν υπάρχει στο τραπέζι κατά την διάρκεια του γεύματος..
Στην Αγγλία σπάνια βγαίνει στο τραπέζι ακόμα και μετά το κύριο φαγητό.








Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία