TA ΤΥΡΙΑ Π.Ο.Π. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα προϊόν για να αναγνωριστεί ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης είναι

Α. Να παράγεται και να ωριμάζει εντός αυστηρά προκαθορισμένης γεωγραφικής ζώνης
Β. Η πρώτη ύλη απ' όπου προέρχεται να παράγεται επίσης εντός της ίδιας ζώνης
Γ. Να μην χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή του.
Δ. Να κατασκευάζεται με παραδοσιακές τεχνικές σε φυσικές συνθήκες.

Όσον αφορά στο τυρί με τον κανονισμό 1107/96

126 τυριά της Ευρώπης πήραν τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π.
37 γαλλικά,
30 ιταλικά,
20 ελληνικά,
11 ισπανικά,
10 πορτογαλικά,
8 αγγλικά,
3 γερμανικά,
3 δανέζικα,
2 αυστριακά
1 βελγικό

* Η Ελλάδα είναι 3η στην σειρά σε αριθμό τυριών ΠΟΠ ενώ εκκρεμούν αιτήσεις για άλλα 5 και τούτο δείχνει ότι πραγματικά έχουμε τυροκομική παράδοση.
* οι χώρες που ακουμπούν την Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της Πορτογαλίας έχουν τα 108 από τα 126






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία