Ξινομυζήθρα Κρήτης

Μαλακό τυρί αλοιφώδες με κόκκους στη μάζα του, χρώματος λευκού, χωρίς σχήμα και εξωτερικό περίβλημα. Κατασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο ή μίγμα και των δύο τυρόγαλο με προσθήκη γάλακτος. Έχει γεύση ξινή και είναι ένας τύπος μυζήθρας .
Η χημική του σύνθεση είναι :
Υγρασία 50-51%
πρωτείνες 15,5%,
λιπαρά 23%,
αλάτι 2%,
Κατασκευάζεται στο νησί της Κρήτης






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία