Σφέλα ή Φέτα της Φωτιάς

Μαλακό λευκό τυρί άλμης. Στη μάζα του έχει μικρές τρύπες και είναι χωρίς εξωτερικό περίβλημα. Κατασκευάζεται από φρέσκο πρόβειο και ενίοτε κατσικίσιο απαστερείωτο γάλα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια του 1 κιλού. Συντηρείται μέσα σε ξύλινα βαρέλια ή ντενεκεδένια δοχεία.
Η χημική ανάλυση της είναι :
υγρασία 40-41%,
λιπαρά 27% ως έχει,
πρωτείνες 21-22%, και
αλάτι 4,7%.
Η κατασκευή του επιτρέπεται μόνο στην περιοχή της Μεσσηνίας.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία