Πυκτόγαλο Χανίων

Μαλακό αλοιφώδες τυρί με λευκο χρώμα χωρίς εξωτερικό περίβλημα .Η μάζα του είναι συνεκτική χωρίς οπές. Εχει μέγιστη υγρασία 65% και λίπος επί ξηρού 50%. Συσκευάζεται σε σιδηρά δοχεία ή πλαστικά δοχεία. Προέρχεται αποκλειστικά από γάλα αίγειο ή πρόβειο ή μίγμα και των δύο.
Παρασκευάζεται μόνο στον Νομό Χανίων της νήσου Κρήτης.
Η χημική του σύνθεση:
Υγρασία 65%
Λίπος επί ξηρού 50%

Είναι κατοχυρωμένο από το 1988 και Π.Ο.Π. από το 1996







Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία