Μετσοβόνε

Σκληρό καπνιστό τυρί σε σχήμα κυλίνδρου με την μία άκρη του πιο χονδρή από την άλλη .Είναι παραφινωμένο και τυλιγμένο με σχοινί ούτως ώστε να διευκολύνεται το κρέμασμα του για το κάπνισμα.
Κατασκευάζεται με την τεχνική της πάστα φιλάτα.
Έχει το όνομα της πόλης που κατασκευάζεται το Μέτσοβο
Η μάζα του είναι χρυσοκίτρινη με μικρές ακανόνιστες τρυπούλες
Κατασκευάζεται από απαστερίωτο αγελαδινό γάλα ή μίγμα του με πρόβειο ή κατσικίσιο
Η χημική του σύνθεσή είναι
υγρασία 42%,
πρωτείνες 26-27%,
λιπαρά 26%
αλάτι 2,8%.
Εξαιρετικό τυρί που κρύβει μέσα του όλα τα αρώματα της χλωρίδας της Πίνδου.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία