Μανούρι

Ημίσκληρο τυρί χρώματος λευκού με κυλινδρικό σχήμα, χωρίς εξωτερικό περίβλημα Η μάζα του είναι συμπαγής χωρίς τρύπες.
Κατασκευάζεται από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου πλήρους γάλακτος η ακόμα από φρέσκια κρέμα γάλακτος. Οι καλύτερες ποιότητες προέρχονται από τυρόγαλα σκληρών τυριών.
Κατασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο.
Κατασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλία Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η χημική του ανάλυση είναι
50-60% υγρασία
λιπαρά 36-38%,
πρωτείνες 11%,
αλάτι 0,8%.

Η τεχνολογία του είναι κατoχυρωμένη από το 1988 και είναι τυρί Π.Ο.Π. από το 1996.







Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία