Κασέρι

Ημίσκληρο τυρί από συμπαγή χωρίς τρύπες μάζα χρώματος ανοικτού κίτρινου. Κατασκευάζεται σε παραλληλόγραμμα τεμάχια μήκους 40 εκατ. η σε στρογγυλά κεφάλια βάρους 5-8 κιλά. Κατασκευάζεται με την μέθοδο της pasta filata.
Η χημική του ανάλυση είναι
42% υγρασία,
λίπος 25%,
πρωτείνες 26%,
αλάτι 3%.
Η κατασκευή του επιτρέπεται στην περιοχή της Μακεδονίας της Θεσσαλίας στη Λέσβο και στην Ξάνθη (Βορειοανατολική Θράκη).
Το γάλα από το οποίο κατασκευάζεται είναι πρόβειο ή πρόβειο με ελάχιστο κατσικίσιο. Η άριστη ποιότητα είναι αυτή που προέρχεται μόνο από πρόβειο.
Είναι ένα τυρί Π.Ο.Π. από το 1996.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία