Γραβιέρα Νάξου

Σκληρό τυρί με εξωτερικό περίβλημα ,χρώμα κίτρινο χρυσό με συμπαγή μάζα με μικρές τρύπες διάσπαρτες μέσα στην μάζα. Κατασκευάζεται σε κεφάλια των 10 κιλών και άνω
από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα η με μικρό ποσοστό πρόβειου,
Η χημική ανάλυση του τυριού είναι
υγρασία 38%
λιπαρά επί ξηρού 40%
αλάτι από 1,2 - 3%.
Η γραβιέρα Νάξου κατασκευάζεται αποκλειστικά στο νησί των Κυκλάδων Νάξο.
.
Είναι τυρί Π.Ο.Π. από 1996 και η κατασκευή του είναι κατοχυρωμένη από το 1988.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία