Φορμαέλα Παρνασσού

Σκληρό τυρί υποκίτρινου χρώματος με φυσική κόρα με ελάχιστες τρύπες στην μάζα και πικάντικη γεύση. Εχει σχήμα κυλίνδρου, ο κάθε κύλινδρος έχει μήκος 20-35 εκατ και διάμετρο 5-10 εκατ, βάρος 1/2 κιλό.

Παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο απαστερίωτο γάλα ή μίγμα και των δύο. Η ανάλυσή του είναι
υγρασία 35%,
λίπος 33%,
πρωτεΐνες 27-28%,
αλάτι 2 - 2,5%.
Κατασκευάζεται στο Όρος Παρνασσού της Κεντρικής Ελλάδας
Έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά από 1988 και είναι Π.Ο.Π. από το 1996.







Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία