Φέτα

Mαλακό τυρί άλμης χωρίς εξωτερικό περίβλημα ,ολόλευκο, με μικρές τρύπες. Παρασκευάζεται σε τετράγωνα η παραλληλόγραμμα κομμάτια που τοποθετούνται σε βαρέλια ή ντενεκεδένια δοχεία.
Το κάθε βαρέλι ή δοχείο μπορεί να ζυγίζει από 20 έως 50 κιλά. Η ώριμη φέτα χημικά αναλύεται
Υγρασία 52%,
λιπαρά (as it is) 25 - 26%,
πρωτεΐνες 17%,
αλάτι 1,8 - 2,75%.
Με τον κανονισμό 1107/96 της 12ης Ιουνίου 1996 ανακηρύχθηκε ως τυρί Π.Ο.Π. (D.O.C.) ήδη όμως η ελληνική νομοθεσία από το 1988 έχει καθορίσει τις προδιαγραφές του τυριού που μπορεί να ονομαστεί φέτα.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία