Ανεβατό

Mαλακό κοκκώδες τυρί, λευκού χρώματος, χωρίς σχήμα και περίβλημα (κόρα), χωρίς τρύπες με μαλακή μάζα που σερβίρεται με κουτάλι. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή αίγειο γάλα ή και από τα δύο
Η χημική του ανάλυση είναι :
υγρασία 60%
λίπος επί ξηρού 40%,
2 - 3,5% αλάτι.
Η τυροκόμησή του επιτρέπεται μόνο στο νομό Γρεβενών και την επαρχία Βοΐου, τον νομό Κοζάνης από ζώα που ζουν και εκτρέφονται εντός της περιοχής.






Προηγούμενη σελίδα
Κεντρική Σελίδα | Προηγουμενη Σελίδα | Επικοινωνία